Medische Cooler

Kari Schellekens (Solar cool solutions EU) and Ryan Mcgann (Solar Cool Tech USA) werken al enkele jaren aan  een medische versie van de Solar Cooler. Deze koeler biedt de oplossing voor de “last mile” bij vaccinatieprogramma`s in moeilijk bereikbare gebieden in Afrika, Azië en Zuid Amerika.

Vaccins moeten tijdens de hele distributieketen van fabriek tot patiënt koud gehouden worden, tussen de 2 tot 8 graden Celsius. Vooral tijdens de laatste mijl gaat volgens de cijfers van de WHO rond de 50% van vaccins door te hoge tempratuur verloren. Alleen al door Unicef worden jaarlijks 2,5 miljard vaccins wereldwijd verspreid. Kortom voor miljarden aan hoognodige vaccins gaat verloren. Onze medische koeler moet dat probleem definitief oplossen. Het is voor ons beiden een  persoonlijke missie geworden om op deze manier de levensomstandigheden voor zoveel mogelijk mensen te verbeteren.

WHO heeft al aangeven heel veel interesse in de koeler te hebben  omdat die ook bij rampen, vluchtelingenkampen  en meer noodsituaties onmiddellijk inzetbaar is.

Door onze contacten de afgelopen jaren met grote farmaceutische bedrijven en organisaties als WHO, Unicef en Rode Kruis hebben we een goed inzicht gekregen  in de eisen waaraan een medische koeler moet voldoen.

Deze draagbare medische koeler kan 72 uur zonder stroom en opgeladen worden met geïntegreerde zonnepanelen. Optioneel kan de koeler uitgevoerd met GPS tracking systeem en systeem om op afstand de temperatuur te controleren. Ons doel is de koeler voor een zo laag mogelijk prijs te ontwikkelen en daardoor de mensen te bereiken die de vaccins en geneesmiddelen het hardst nodig hebben.

Op dit moment zijn we bezig een crowd funding campagne op te zetten om het laatste stuk financiering voor ontwikkeling en goedkeuring binnen verschillende wet- en regelgevingen voor elkaar te krijgen. Een groot deel van de opbrengst van de consumentenkoeler wordt voor dit medische project gebruikt.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de medische koeler of mogelijk een bijdrage geven in de toekomst: neem contact op of volgens ons op twitter: @SolarCoolers

Voor eventuele andere vragen, bijdrage, investors, retailers of persinfo kunt contact opnemen met Kari Schellekens van Solar Cool Solutions, +31 (0) 611799495

Neem contact op